Checkout funnel optimalisatie

Als uw shopper tijdens het afrekenproces de winkel verlaat, dan is alle moeite voor niets geweest. Zorg dat u geen fouten maakt die anderen al hebben gemaakt en die u dus makkelijk had kunnen voorkomen.

Vanuit klantperspectief is de checkout en betaling onderdeel van hetzelfde proces. Vooral daarom zou u dit proces als één moeten beschouwen en heeft het uw speciale aandacht nodig.

Vanuit klantperspectief begint het betalingsproces zodra hij of zij de checkout start. Dat is dus veel eerder dan het moment waarop de betaalmethode wordt geselecteerd.

 

}

De mindset tijdens de checkout

Nadat uw klant de gewenste items in de winkelwagen heeft geplaatst en de checkout ingaat, dan veranderd de mindset dramatisch. Zorg dat de checkout zo snel en simpel mogelijk is. Iedere extra stap kan er één teveel zijn.

g

Beperk zoveel mogelijk frictie

Het risico dat uw klant de site verlaat wordt met iedere extra stap groter. De aandacht verslapt en frustratie neemt toe om uiteindelijk tot een betaling te komen. Er is werk aan de winkel om frictie te beperken.

Best practice optimalisaties (usability principles)

Het goede nieuws is dat u niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden om een optimale klantbeleving in uw checkout te realiseren. EcomStream analyseert uw bestaande checkout en adviseert op basis van (data gedreven) best practice optimalisaties en usability principles. U ontvangt een uitvoerig rapport met bruikbare bevindingen ter verbetering.

Deze geadviseerde verbeteringen komen direct uit analyses en onderzoeken van Baymard Institute en Nielsen Norman Group. Toegespitst op uw situatie, propositie en business case.

Het optimaliseren van uw (PSP) betaaloplossing is een integraal onderdeel van het optimaliseren van de checkout. Lees erover op deze pagina.

Technische implementatie (optioneel)

Wanneer u de checkout optimalisaties wilt implementeren maar hiervoor technische ondersteuning wenst, dan is hulp onderweg. Als uw site is gebouwd in één van de onderstaande platformen dan kan EcomStream de optimalisaties uit het usability rapport voor u implementeren.

Pin It on Pinterest

Share This
SSL Certificates