Veel gestelde vragen

Klik op de vragen hieronder voor de antwoorden

Wie is EcomStream?

EcomStream is een Nederlands bedrijf en is gespecialiseerd in optimalisatie van betaaloplossingen voor (voornamelijk Twinkle100) merchants in verschillende marktsegmenten, van Retail tot Travel en Digital services. Voor online, omnichannel en marketplaces. Door de diensten van EcomStream voegt je betaaloplossing meer waarde toe aan je bedrijf. Vanuit kostenperspectief, innovatie- en klantbelevingsperspectief.

Wat is de expertise van EcomStream?

EcomStream maakt gebruik van up-to-date marktkennis waarbij je bestaande betaaloplossing wordt beoordeeld en geoptimaliseerd voor lagere kosten en een betere klantbeleving. Afhankelijk van de doelstelling van het bedrijf en business drivers zijn er twee methoden/opties om optimalisatie te realiseren.

Optie A: PSP-benchmark van de bestaande betaaloplossing. Dit is een no cure-no pay analyse van het bestaande contract(en), de commerciële voorwaarden en de beschikbare functionaliteiten, alsmede de daaropvolgende onderhandelingen over contract renewal bij de provider. Krijg je inderdaad waar voor je geld van je bestaande provider?

Optie B: PSP RFP (aanbesteding) project naar de betaalproviders. Wanneer je van mening bent dat je PSP mogelijk achterop raakt in features of gewoon niet langer past bij de ambities van het bedrijf, mogelijk vanwege uw internationale expansie of omnichannel-aspiraties. Of je wilt gewoon de strategische fit met de bestaande provider opnieuw zeker stellen.

Beide opties bieden voordelen en goede resultaten. Op basis van de individuele wensen kunnen we bespreken welke optie het beste past.

Optie +: Optimalisatie van de checkout flow. Het checkout proces bevindt zich technisch niet volledig in het domein van de PSP. Je PSP heeft alleen invloed op de laatste fase van het afrekenproces, namelijk het betaalproces. Daarom biedt EcomStream deze “plus” -optie: optimalisatie van de checkout flow. Deze dienst geldt als extra optie op de bovengenoemde optie A of B. Met het optimaliseren van de checkout flow zorg je ervoor dat het checkout proces volledig is geoptimaliseerd naar de meest actuele klantverwachtingen met (conversie verbeterende) gamification-technieken.

Heeft het zin om mijn betaaloplossing te optimaliseren (benchmarken)?

Je laat waarschijnlijk geld liggen met je betaaloplossing. De markt van betaaloplossingen is enorm prijs competitief en vaak worden beschikbare (kosten)optimalisatie functionaliteiten van de bestaande PSP niet benut. EcomStream realiseert vaak besparingen van> 30% na een benchmark traject. De markt van betaaloplossingen is verre van transparant, maar hoe lager de kosten van je betaalprovider, hoe hoger het rendement op je conversie. De kans is groot dat je met een benchmark traject door EcomStream enorme besparingen kunt realiseren. De dienst wordt aangeboden op basis van no cure-no pay. Ga naar optie A in project aanpak voor verdere uitleg van deze dienst.

Kan ik mijn payment RFP (tender) uitbesteden aan EcomStream?

Ja, EcomStream kan het volledige, end-to-end, RFP (tender) proces uit handen nemen. Van het in kaart brengen van de bestaande situatie, het produceren van het RFP-document tot en met de onderhandelingen en onboarding. Deze dienst is volledig afgestemd op de requirements en doelstellingen van het bedrijf en is tailor made naar de specifieke situatie van het bedrijf. Ga naar optie B in project aanpak voor verdere uitleg van deze dienst.

Wat is checkout flow optimalisatie?

De klantbeleving van de online checkout is belangrijk. Het wordt vaak onderschat.

Je klant heeft zijn keuze al gemaakt en wil graag snel en gemakkelijk kunnen afrekenen. Het optimaliseren van je checkout begint met een gedetailleerde assessment van het bestaande afrekenproces. Dit kan van grote waarde zijn voor jouw bedrijf en voor jouw klanten. Checkout flow optimalisatie wordt door EcomStream aangeboden als een “plus” -optie, naast de optimalisatiediensten voor betaaloplossingen.

Kan ik je ook op interim basis inhuren?

Dat kan zeker. Voor een indruk van verschillende use cases en beschikbaarheid, kijk even hier.

Hoe zit het met vertrouwelijkheid van gegevens?

EcomStream zal andere klanten, potentiële klanten of andere externe partijen nooit inzage geven in contractuele en/of commerciële informatie die aan EcomStream ter beschikking is gesteld. Vertrouwelijkheid is een belangrijke pijler van de diensten van EcomStream en dit wordt ondersteund door NDA.

In één zin, waarom zou ik met EcomStream in zee moeten gaan?

Je gaat meer verkopen tegen lagere kosten.

Z

Klant referenties