Magento is het meest gebruikte platform in E-commerce, wereldwijd. In Nederland draait naar schatting ongeveer 15% van het totaal aantal webshops op Magento.

 

Sinds het najaar van 2015 is Magento 2 beschikbaar. Veel ondernemers komen inmiddels tot de conclusie dat de migratie van Magento 1.x naar 2.x niet slechts eenvoudig upgraden naar Magento 2 betreft….het betekent feitelijk een geheel nieuwe site! Leuk voor de webbouwer, maar minder leuk voor de ondernemer die dit moet betalen.

Om de investering van upgraden naar Magento 2 binnen de perken te houden kunt u overwegen om de upgrade middels outsourcing uit te laten voeren. De kostenvoordelen zijn significant, de terugverdientijd wordt aanzienlijk ingekort en u krijgt er een volledig nieuwe winkel voor terug.

Zonder te diep op de techniek in te gaan, maar wat zijn nou de voornaamste voordelen van Magento 2:

Mobiel: Allereerst is Magento 2 gebouw op basis van (daar komt’ie weer..) “Mobile First”. De klantbeleving op mobiel heeft terecht aan de basis gestaan van de ontwikkeling van Magento 2.

Snelheid: Magento 2 is veel sneller. De recensies ontlopen elkaar niet veel, maar de beleving is dat Magento 2, 20% tot 25% sneller is dan de eerdere versies, en dat is veel, en hiermee wint u aan conversie.

SEO opties: Magento 2 biedt veel opties ter optimalisatie van SEO: Microdata & Rich Snippets, Prefixes & Suffixes voor Title Tags, Image Alt Text, bewerken van Robots.txt, genereren van XML Sitemap en automatische Meta tags voor producten. Dus gewoon alles wat Google prettig vindt.

Automatisch testen: Test Driven Development (TDD). Dus testen tijdens het ontwikkelen. Hierdoor kan je tijdig bijsturen als iets niet naar verwachting functioneert. Dit scheelt tijd en geld!

Module structuur: Alle grote modulemakers hebben nieuwe versies van hun modules ontwikkeld voor Magento 2. Hier vindt u enkele voorbeelden: Improved Layered Navigation (Amasty), Advanced SEO Suite (Mirasvit), Shipping Table Rates (Amasty), Advanced Reports (Mirasvit), Reward Points + Referral program (Mirasvit), Magento 2 POS (Magestore).

Admin gebruiksvriendelijkheid: Het vernieuwde Magento 2 beheerpaneel is een verademing. Het is moderner en enorm flexibel dankzij de mogelijkheid om elementen naar eigen inzicht via kolommen te slepen en te verplaatsen. Al uw gebruikers kunnen hun dashboard naar wens indelen. Aanpasbare overzichten maken, een volledig gepersonaliseerde backend, en een wizard om producten te creëren. Het is zelfs zo gebruiksvriendelijk dat u zelf veel makkelijker met uw webwinkel overweg kunt. Aanpassingen doorvoeren in het thema, het aanmaken of aanpassen van producten: dit kunt u nu veel makkelijker allemaal zelf.

Omni-channel: De module om snel een POS (point of sale) te introduceren binnen de winkel. Rekent uw medewerker een aankoop van een klant af op een tablet, dan wordt de voorraad direct bijgewerkt, ook in de e-com omgeving.

B2B: Geschikt als B2B webshop. Makkelijk account beheer, offertes opstellen en een voor B2B geoptimaliseerd bestelproces. Volgens adviesbureau Forrester is Magento zelfs het beste B2B platform.

Stuur mij een Magento 2 offerte

11 + 5 =

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This
SSL Certificates Secured By miniOrange